Använd kundräknare för att få fram statistik

Om du har en butik eller en plats där det kommer kunder eller andra besök och du vill räkna dem på ett bra sätt så ska du satsa på en kundräknare. Med en kundräknare kan du nämligen få en bild över flödet av människor som passerar. Med en sådan kan du se när under en vecka det kommer som mest folk och när det brukar vara som minst.

Alla som passerar en besöksräknare kommer inte att handla av dig, men det kan hjälpa till att räkna ut det som kallas din säljandel. Alltså hur många av dem som faktiskt kommer att handla. Man brukar säga att det är runt 10-20 % av alla kunder som köper något. Har du då räknat alla kunder under en viss period så kan du få fram hur många det är som handlar hos dig och om det följer ett visst mönster.

Smidigt med en besöksräknare

Med en kundräknare får du fram flera nyckelkomponenter, som hjälper dig med att förbättra din säljansats. Det som är bra med besöksräknare med är att den även är bra om du vill veta vilka dagar som det kommer flest folk och om det är så varje vecka eller om det är vissa datum en månad som det är besökstoppar. Det kan göra att du kan förbättra ditt sätt att sälja på.

Sedan är det inte fel att se över när och hur dina besökare eller kunder kommer till din butik eller ditt ställe. Om det är så att du vill veta mer om hur du ska tänka när det kommer till att ta fram statistik och veta hur du räknar på säljandelar med mera så kan du besöka IMAS och deras hemsida https://www.imas.se/kundraknare. Där finns det en massa bra information om just detta.